exclamtion-icon

Vi kan inte garantera att alla delar av webbplatsen fungerar bra i Internet Explorer.

Vi råder dig att byta till en

Är du översättare och vill jobba med Språkservice?

 

Om du är professionell översättare och vill vara med i vårt nätverk av uppdragstagare kan du skicka in en intresseanmälan till oss. 

 

Välkommen att arbeta som översättare hos Språkservice!

Du är vår viktigaste resurs. Ett gott samarbete mellan dig som översättare, våra kunder och Språkservice är en förutsättning för en smidig och effektiv verksamhet av högsta kvalité.

Varför välja Språkservice?

Vi har en av Sveriges bredaste avtalsportföljer inom offentliga avtal och en växande portfölj av stora varumärken i det privata näringslivet.

Vi har erfarna projektledare med förståelse för översättningsprocessen.

Vi samarbetar med facköversättarföreningar och utbildningsanordnare.

Vi erbjuder en sjyst prismodell och transparanta villkor.

Vi följer kompetensprincipen vid uppdragstillsättning.

Detta säger våra översättare

Facköversättare

Från engelska till svenska

Jag gillar att jobba med Språkservice för att det alltid funkar så smidigt. Det är lätt att samarbeta med projektledarna och man får alltid ett personligt bemötande – man känner sig som en i gänget!

Facköversättare

Från svenska till engelska

Jag har samarbetat med Språkservice i över 5 år och de blev snabbt min favoritkund. Jag får många uppdrag som är en bra match för min kunskap och erfarenhet, jag känner en trygghet då jag vet att de kunniga projektledarna kan ge mig stöd när jag behöver det, men samtidigt litar de på mig och min kunskap och jag får friheten och förtroendet att tänka själv och att tillämpa min egen kompetens.

Policy för översättningsuppdrag

Alla uppdrag ska utföras i enlighet med våra generella regler för översättningsuppdrag, avtal för personuppgiftshantering och sekretess. Nedanstående regler gäller för alla översättningsuppdrag som förmedlats av Språkservice.

Så här begär du utdrag ur rikspolisstyrelsens belastningsregister

Om du vill jobba med samtliga av våra kunder som myndigheter måste du även skicka ett utdrag ur rikspolisstyrelsens belastningsregister. Fyll i Anmälningsblankett för begäran om utdrag ur rikspolisstyrelsens belastningsregister.

 

Skicka blanketten till Rikspolisstyrelsen (adressen står på blanketten). Utdraget du får från Rikspolisstyrelsen skickar du sedan oöppnat till oss.

Frågor och svar om översättning för översättare

Jag vill jobba som översättare hos er, hur går jag tillväga och vilka krav på översättare har ni?

Vi följer ISO-standarden 17100:2015 vilket innebär att våra översättare ska vara auktoriserade translatorer, ha en facköversättarutbildning eller motsvarande språkutbildning samt två års erfarenhet av översättning, eller ha fem års erfarenhet som översättare av facktext. Ansök genom att fylla i vår intresseanmälan och skicka in tillsammans med ditt belastningsregister.

Jag vill jobba som översättare, vilka utbildningar finns? Erbjuder ni internutbildning i översättning?

Vi erbjuder ingen internutbildning för översättare. Men det finns ett flertal facköversättarutbildningar som man kan söka in till, läs mer här.

 

Gå gärna in och läs mer på SFÖ:s hemsida.

Hur tar man betalt för sin översättning?

Våra priser beräknas i vanligaste fall utifrån antalet ord som texten innehåller men i vissa fall beräknas arvodet per timme, därför behöver översättaren ange ett önskat pris per ord och per timme.

Jag har skickat intresseanmälan/mitt CV till er men inte fått något svar?

Vi får in flera intresseanmälningar varje dag och vi hinner inte alltid besvara alla direkt. Vi återkommer dock så fort som möjligt om det är aktuellt med registrering.

Telefon

0770-457 458

E-post

translation@sprakservice.se

Kontakta oss

Behöver du komma i kontakt med Språkservice? 
Vi står till ditt förfogande dygnet runt, under årets alla dagar.